Tuesday 1 April 2014

En dag på kontoret

Idag skulle en kunna säga att vi har vår första arbetsdag. Vi är på Stop The Walls kontor och kontorsjobbar. Vi har inte fått några konkreta uppgifter utan efterforskar lite, skriver lite, transkriberar, improviserar, och det går bra. Kontoret är jättefint och människorna på kontoret är ännu finare, det är så härligt att omges av engagerande, intelligenta människor, och ännu härligare när de sitter med så mycket kunskap som vi inte har - lärorikt och intressant. Tror att det är, och kommer vara, två av nyckelorden för hela vistelsen här, lärorikt och intressant. Det är så mycket nytt, inte bara ett nytt språk och en ny kultur med efterföljande normer och seder. Utan det är för mig helt nya koncept. Koncept såsom vägar tillägnade visst folk med viss status, beväpnade civila som vaktar sin by, diskriminering inskriven i lagen, begränsningar i rörlighet, kunna känna doften av havet bara några mil bort men veta att du aldrig en gång kommer kunna ta dig dit...

Det tog en mer melankolisk tvist en vad som var menat här, men det är svårt att inte komma in på ämnet, det är så påtagligt och närvarande. Men här, på Stop The Wall, försöker de göra vad de kan för att kämpa för att krossa dessa koncept. Och jag ska försöka göra mitt för att stå vid deras sida och hjälpa till, om jag kan. 



Målning på väggen bakom skrivbordet av en känd palestinsk illustratör, Naji Al-Ali, som skapat den starka symbolen som är Handala, han syns svagt längst bort till höger på bilden.












Stephan vid vårt för tillfället gemensamma skrivbord, working hard med "ett eller annat" som de säger på ren norska. 









Utsikten från kontoret i Ramallah, en vacker och levande stad.














Säger på torsdag hejdå till Espen, den ena halvan av första teamet på plats, och som hjälpt oss att komma igång med allt! 









No comments:

Post a Comment